top
Introduction

Geschiedenis

Tijdens de 17e Eeuw was het goed een deel van het Jezuïetenpachthof. Later werd het eigendom van de Hertog van Arenberg. Na wereldoorlog I werd het goed ingewonnen door de Belgische Staat. Tijdens de tweede helft van de 20ste eeuw had het gebouw de functie van kalfskwekerij en paardenmanege.

Op 1 oktober 1996 openden Iris en Lieven Demeestere in dit goed het gezellige en moderne restaurant Arenberg.

Lieven Demeestere is meesterkok bij de “Orde der 33 Meesterkoks van België” en lid van de “Disciples d'Auguste Escoffier”.

bottom
top

Ligging

Het domein heeft een grootte van 6 ha, middenin een groene oase aan Egenhovenbos.Topligging nabij het kruispunt van de E40 met de E314, op 2 minuten rijden van Leuven-centrum.Het restaurant is voorzien van een privé-parking, gedeeltelijk overdekt.

bottom
top

Het restaurant

Wat Arenberg zo uniek maakt, is de soepelheid in de diverse formules en menu's :

op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag, de daglunch, samengesteld met de producten die de dag zelf worden aangevoerd;

elke dienst, van dinsdagmiddag tot en met vrijdagmiddag, het “menu à la carte” waarbij iedere tafelgenoot tegen een vaste prijs zijn eigen 3-gangenmenu samenstelt. Formule gewaardeerd door iedere zakenman !

het menu "Arenberg" 4, 5 of 6 gangen - vernieuwend met een vleugje klassiek - hét summum voor elke fijnproever;

het "Lunchmenu" 3-gangen All-in (enkel te verkrijgen op zaterdagmiddag) met keuze uit 3 voor-, 3 hoofd- en 3 nagerechten.

bottom
top

Filosofie van Restaurant Arenberg

Van bij de opening staat één principe voorop : het creëren van een keuken die uitmunt in culinaire topkwaliteit. Koken is een passie, bestemd voor gedreven mensen die zichzelf dagelijks creativiteit, inventiviteit, perfectie en, niet in het minst, organisatie opleggen. Dit alles vindt zijn uitweg in zowel de gerechten evenals in het onthaal, de service en de jonge omkadering van het restaurant. In gans de opzet zijn de begrippen “eerlijkheid” en “eenvoud” troef. Kwalitatieve topproducten, kraakverse kruiden en groenten, smaakvolle bouillons, zachte olijfolie en heel veel liefde voor het vak zijn de ingrediënten voor een lichte, creatieve keuken boordevol gekende en nieuwe smaken, vervolledigd met naar wens aangepaste wijnen !

bottom

Restaurant Arenberg
Kapeldreef 46 - 3001 Heverlee (Egenhoven)
TEL.: 016/22.47.75 FAX : 016/29.40.64
BTW: BE 0432.999.090 - RPR LEUVEN

Copyright © 2016 restaurantarenberg.be | All Rights Reserved. Webdesign en SEO door WEBFocus. Powered by Kardash & Sons

Arenberg